E-mailtraining Klantgericht schrijven op de werkplek

E-mailtraining op werkplek

Deze ‘E-mailtraining op werkplek’ is ideaal voor een bedrijf dat medewerkers niet kan missen op de werkvloer, maar wel een klantgerichte e-mailtraining op maat zoekt. Tijdens deze e-mailtraining leert uw personeel zakelijke e-mails schrijven die aansluiten bij uw bedrijf en het gevoel dat uw bedrijf wilt uitstralen.

Goede zakelijke e-mails versturen

Het is belangrijk om vast te leggen welke schrijfstijl voor een zakelijke e-mail bij uw bedrijf past en waar u zich goed bij voelt. Wanneer u vindt dat de zakelijke e-mails in uw bedrijf te formeel of juist te informeel zijn, wordt hier vooraf aan de e-mailtraining een duidelijke richting in gekozen. Vervolgens leren de medewerkers tijdens de e-mailtraining klantgericht schrijven in de schrijfstijl die past bij uw bedrijf.

Voordelen ‘E-mailtraining op werkplek’

De ‘E-mailtraining op werkplek’ leert uw medewerkers een klantgerichte, maar zakelijke e-mail te sturen. Naast de klantgerichtheid, gaat de training ook in op de opbouw van een zakelijke e-mail. En wordt er gewerkt aan het overbrengen van de boodschap en het duidelijk formulieren wat er van de ander wordt verwacht in de zakelijke mail.

Andere voordelen van de ‘E-mailtraining op werkplek’ zijn:

  • Elke medewerker krijgt persoonlijke aandacht en feedback op maat
  • Er wordt gewerkt met recente zakelijke e-mails binnen uw bedrijf
  • De aangereikte tips (over o.a. klantgerichtheid) kunt u direct in de volgende zakelijke e-mail gebruiken
  • U krijgt een op maat gemaakte checklist voor het schrijven van een zakelijke e-mail

Omdat er tijdens deze e-mailtraining veel tips worden gegeven die direct kunnen worden toegepast noemen wij de ‘E-mailtraining op werkplek’ een TIP-training (Training In Praktijk). Zo is de telefoontraining op de werkplek ook een TIP-training waarbij tips direct kunnen worden toegepast.

Actieplan Zakelijke e-mails versturen en beantwoorden

Aan de hand van de ervaringen tijdens de e-mailtraining vullen de trainer en medewerker een checklist met een concreet actieplan in. De medewerker geeft aan op welke manier hij of zij aan de verbeterpunten gaat werken. De trainer geeft tips op welke manier de medewerker aan deze punten zou kunnen werken. De leidinggevende krijgt een exemplaar van deze checklist. Op deze manier kunt u de medewerker verder begeleiden bij het schrijven van een zakelijke e-mail.

De ervaring van onze trainers is dat drie tot zes sessies per jaar een goed resultaat geven voor het schrijven van een klantgerichte- en zakelijke e-mail. De duur per persoon is gemiddeld 3 uur en het minimum aantal uren achtereen is drie.

Prijs per persoon € 100,00 per uur.

Contact met Bouthoorn Tele-Training

Wilt u meer informatie over deze ‘E-mailtraining op werkplek’? Ga naar contact of bel ons op nummer: 0297-264489.

 

© Bouthoorn Tele-Training
Webdesign & realisatie: A-side media - 2016